Skip to content

Ολοκλήρωση έργου ψηφιοποίησης της Αχαΐα Κλάους

01

Είμαστε χαρούμενοι που για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις μας (Απόφαση επιχορήγησης 17-9-2021) για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αχαΐας και την ανάδειξή τους μέσα από τη σύγχρονη οπτική της Εταιρείας μας.

Η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την ιστορική Οινοποιία “Αχαΐα Κλάους” ανέλαβε την ψηφιοποίηση μέρους του πλούσιου και σημαντικού για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της περιοχής, αρχειακού της υλικού, και το δικαίωμα αξιοποίησής του για την εξυπηρέτηση των σκοπών της, που έχουν σχέση με την διαφύλαξη μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αχαΐας, σημαντικό πόλο της οποίας αποτελεί η εμβληματική Οινοποιία.

Η ψηφιοποίηση συνοδεύεται με τεκμηρίωση του αρχειακού υλικού της “Αχαΐα Κλάους”, την ανάπτυξη αποθετηρίου, την φωτογράφιση χώρων (drone) και με πλατφόρμα παρουσίασης (ιστοτόπου).

Η Πρόταση εγκρίθηκε, επιχορηγήθηκε και τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Δνση Σύγχρονου Πολιτισμού).

Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και επιφυλασσόμαστε για τους συντελεστές του Έργου και τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Μοιραστείτε το