Skip to content

Πρόταση Ψηφιοποίησης αρχειακού υλικού της «Αχαΐα Κλάους»

ετικέτες_small

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

25/02/2021

ΤΟΠΟΣ

Γραφεία ΕΑΣ

Η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την ιστορική Οινοποιία Αχαΐα Κλάους ανέλαβε την ψηφιοποίηση μέρους του πλούσιου και σημαντικού για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της περιοχής, αρχειακού της υλικού, και το δικαίωμα αξιοποίησής του ψηφιοποιημένου αυτού υλικού για την εξυπηρέτηση των σκοπών της ΕΑΣ, που έχουν σχέση με την διαφύλαξη μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας, της Αχαΐας, σοβαρό πόλο της οποίας αποτελεί η εμβληματική Οινοποιία. Η ψηφιοποίηση βιβλίων, εγγράφων και φωτογραφιών της «Αχαΐα Κλάους» (που λειτουργεί από το 1861 με έδρα την Πάτρα, θα γίνει με φωτογράφιση χώρων, τεκμηρίωση υλικών, ανάπτυξη αποθετηρίου και πλατφόρμας παρουσίασης (ιστοτόπου).

Η πρόταση υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 25-2-2021.

Με απόφασή του (ΑΠ: 276651/15-6-2021 και Αριθ. Πρωτ.: ΥΠΠΟΑ/404400/17 Σεπτεμβρίου 2021) το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέκρινε:

“Την επιχορήγηση του πολιτιστικού φορέα με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΧΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» με το ποσό των τριάντα δύο χιλιάδων Ευρώ (32.000,00 €), για τη δράση «Ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού της «Αχαΐα Κλάους».”

Μοιραστείτε το